BRYGGERI- OG DRIKKEVAREFORENINGEN

Du er her:

(Tekst/foto: Sigrid Strætkvern/Isidor Åstrøm)

Juleølmarinert fiken med chili

En krydret smårett til festlige anledninger.

Ingredienser:
4 ferske fiken
1 fl julebokk
1 chili med frø
kremfløte
vaniljestang

Framgangsmåte:
Skjær et kryss i toppen på fikenene. Legg dem i en bolle sammen med 1 hel chili splittet på langs (behold frøene om du vil). Hell over 1 flaske julebokk eller annet sterkt, sødmefylt juleøl, la alt trekke 3-4 timer.
Ta ut fikenene, sil marinaden og kok den inn til den blir en tykk saus/sirup. Fikenene settes på stekebrett og lunes i stekeovnen i 5 minutter på 250 grader (må ikke bli brune).
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Visp krem med vaniljefrøene og evt. litt sukker. Alt anrettes på tallerkener og serveres med temperert julebokkøl i små glass. Kok inn marinaden til sirup og dekorer tallerkenene før anretning.

Bryggeri- og drikkevareforeningen  |  Næringslivets Hus  |  Middelthunsgate 27  |   Majorstuen  |  Oslo  |   Tlf 23 08 86 94  |  Fax 22 60 30 04  |  info@drikkeglede.no