BRYGGERI- OG DRIKKEVAREFORENINGEN
(Tekst/bilde: Sigrid Strætkvern/Isidor Åstrøm)

Gravet julelaks

Grav din egen laks med sesongens juleøl!

Ingredienser:
1 laks, renset og filteret med skinnet på. Alle småben fjernes.
Krydder per kilo filet:
1 ½ dl sukker
¾ dl salt
3 ts grovmalt hvit pepper
1 ts knuste pepperfrø
1 bunt dill, finhakket
1 flaske juleøl fra butikken

Framgangsmåte:
Rens og fileter fisken. Bland krydderene og legg et lag i bunnen av en form/fat. Legg på grovhakket dill og en fiskefilet med skinnsiden ned. Dryss på krydder og dill og legg på den andre fileten med skinnet opp. Hell på ca 2 dl. Av juleølet. Legg lett press på og la fisken står kjølig i 3-5 døgn etter tykkelsen., Snu filetene 2-3 ganger daglig.
Ta fisken opp og tørk den, Skjær den i tynne skiver og hell over 1 dl juleøl. La fisken trekke i ½ - 1 time. Serveres med sennepssaus som friskes opp med en liten skvett juleøl.
 

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Send oss dine tips!

Har du en fantastisk matoppskrift du ønsker å dele med andre, eller har du en god ølvits eller pubquiz på lager?


Send oss dine forslag og få dem publisert på drikkeglede.no

Bryggeri- og drikkevareforeningen  |  Næringslivets Hus  |  Middelthunsgate 27  |   Majorstuen  |  Oslo  |   Tlf 23 08 86 94  |  Fax 22 60 30 04  |  info@drikkeglede.no