BRYGGERI- OG DRIKKEVAREFORENINGEN
(Tekst/bilde: Sigrid Strætkvern/Isidor Åstrøm)

Gravet julelaks

Grav din egen laks med sesongens juleøl!

Ingredienser:
1 laks, renset og filteret med skinnet på. Alle småben fjernes.
Krydder per kilo filet:
1 ½ dl sukker
¾ dl salt
3 ts grovmalt hvit pepper
1 ts knuste pepperfrø
1 bunt dill, finhakket
1 flaske juleøl fra butikken

Framgangsmåte:
Rens og fileter fisken. Bland krydderene og legg et lag i bunnen av en form/fat. Legg på grovhakket dill og en fiskefilet med skinnsiden ned. Dryss på krydder og dill og legg på den andre fileten med skinnet opp. Hell på ca 2 dl. Av juleølet. Legg lett press på og la fisken står kjølig i 3-5 døgn etter tykkelsen., Snu filetene 2-3 ganger daglig.
Ta fisken opp og tørk den, Skjær den i tynne skiver og hell over 1 dl juleøl. La fisken trekke i ½ - 1 time. Serveres med sennepssaus som friskes opp med en liten skvett juleøl.
 

Bryggeri- og drikkevareforeningen  |  Næringslivets Hus  |  Middelthunsgate 27  |   Majorstuen  |  Oslo  |   Tlf 23 08 86 94  |  Fax 22 60 30 04  |  info@drikkeglede.no