BRYGGERI- OG DRIKKEVAREFORENINGEN
(Tekst/bilde: Sigrid Strætkvern/Isidor Åstrøm)

Ølmarinert kylling

Gi grillkyllingen en piff med pils.

Ingredienser:
1 (1,5-2 kilos) kylling
1 0,33l flaske pils
6 vårløk, hakket
1,2 dl soyasaus
0,5 dl saft av sitron
2 strøkne ss lyst brunt sukker
2 ts skrelt og hakket fersk ingefær
1 ss hakket hvitløk
1 ss orientalsk sesamolje

Ris til servering


Framgangsmåte:
Bland alle ingrediensene i en stor plastpose. Kjøl fra en time til en dag. Snu posen av og til.
Forvarm ovnen til 175 °C. Putt kylling og marinade i en ca 33 x 22 x 5 cm ovnspanne. Øs med marinade med jevne mellomrom under steking.
Stek kyllingen til kjøttsaften er klar når du stikker en nål i kjøttet, ca 1 time og 20 minutter.
Legg kyllingen på fat. Hell kraften fra pannen i en kjele. Fjern fett fra toppen. Kok inn sausen til ca 2,5 dl, i ca 6 minutter. Servér kyllingen med saus og kokt ris.
 

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Send oss dine tips!

Har du en fantastisk matoppskrift du ønsker å dele med andre, eller har du en god ølvits eller pubquiz på lager?


Send oss dine forslag og få dem publisert på drikkeglede.no

Bryggeri- og drikkevareforeningen  |  Næringslivets Hus  |  Middelthunsgate 27  |   Majorstuen  |  Oslo  |   Tlf 23 08 86 94  |  Fax 22 60 30 04  |  info@drikkeglede.no