BRYGGERI- OG DRIKKEVAREFORENINGEN
(Tekst/bilde: Sigrid Strætkvern/Isidor Åstrøm)

Ølmarinert kylling

Gi grillkyllingen en piff med pils.

Ingredienser:
1 (1,5-2 kilos) kylling
1 0,33l flaske pils
6 vårløk, hakket
1,2 dl soyasaus
0,5 dl saft av sitron
2 strøkne ss lyst brunt sukker
2 ts skrelt og hakket fersk ingefær
1 ss hakket hvitløk
1 ss orientalsk sesamolje

Ris til servering


Framgangsmåte:
Bland alle ingrediensene i en stor plastpose. Kjøl fra en time til en dag. Snu posen av og til.
Forvarm ovnen til 175 °C. Putt kylling og marinade i en ca 33 x 22 x 5 cm ovnspanne. Øs med marinade med jevne mellomrom under steking.
Stek kyllingen til kjøttsaften er klar når du stikker en nål i kjøttet, ca 1 time og 20 minutter.
Legg kyllingen på fat. Hell kraften fra pannen i en kjele. Fjern fett fra toppen. Kok inn sausen til ca 2,5 dl, i ca 6 minutter. Servér kyllingen med saus og kokt ris.
 

Bryggeri- og drikkevareforeningen  |  Næringslivets Hus  |  Middelthunsgate 27  |   Majorstuen  |  Oslo  |   Tlf 23 08 86 94  |  Fax 22 60 30 04  |  info@drikkeglede.no