BRYGGERI- OG DRIKKEVAREFORENINGEN

Du er her:

(Tekst/bilde: Sigrid Strætkvern/Isidor Åstrøm)

Taco med ølbakt torsk

Gi fisken en meksikansk vri med øl og tortillas.

Ingredienser:
2,5 dl vegetabilsk olje
12-16 maistortillas, evt. hvetetortillas
2,5 dl hvetemel
2 ts salt
2,5 dl pils
450 g torskefilet, delt i 7x 2,5 cm strimler.

Framgangsmåte:
Forvarm ovnen til 175 °C.
Varm 12,5 cm olje i en 25 cm vid, tung gryte (12-15 cm dyp) over middels varme til oljetermometeret viser 180 °C.
Del opp tortillaene og lag 2 stabler. Pakk hver stabel i folie og varm dem i ovn i 12-15 minutter.
Bland mel og salt i en stor bolle før du rører inn ølet. (Ølet vil gjøre at paneringen bli luftig og sprø ved steking). La røren stå litt så den tykner. Vend filetene forsiktig i røren, tørk så av det overflødige og fritér fisken. Fritér noen få av gangen, og vend dem et par ganger, til de er gyllne (4-5 minutter). Legges på tørkepapir til tørk.
Øk oljetemperaturen til 190 °C og fritér fisken igjen til den er gyldenbrun og sprø, i ca 1 min. Tørk på papir igjen.

Ved siden av: revet salat, rømme, avokadoskiver, hakket eller skivet reddik, rød eller grønn salsa, og limebåter.
Servér fisken med varm tortilla og ønsket fyll.

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Send oss dine tips!

Har du en fantastisk matoppskrift du ønsker å dele med andre, eller har du en god ølvits eller pubquiz på lager?


Send oss dine forslag og få dem publisert på drikkeglede.no

Bryggeri- og drikkevareforeningen  |  Næringslivets Hus  |  Middelthunsgate 27  |   Majorstuen  |  Oslo  |   Tlf 23 08 86 94  |  Fax 22 60 30 04  |  info@drikkeglede.no