BRYGGERI- OG DRIKKEVAREFORENINGEN

Du er her:

(Tekst/bilde: Sigrid Strætkvern/Isidor Åstrøm)

Taco med ølbakt torsk

Gi fisken en meksikansk vri med øl og tortillas.

Ingredienser:
2,5 dl vegetabilsk olje
12-16 maistortillas, evt. hvetetortillas
2,5 dl hvetemel
2 ts salt
2,5 dl pils
450 g torskefilet, delt i 7x 2,5 cm strimler.

Framgangsmåte:
Forvarm ovnen til 175 °C.
Varm 12,5 cm olje i en 25 cm vid, tung gryte (12-15 cm dyp) over middels varme til oljetermometeret viser 180 °C.
Del opp tortillaene og lag 2 stabler. Pakk hver stabel i folie og varm dem i ovn i 12-15 minutter.
Bland mel og salt i en stor bolle før du rører inn ølet. (Ølet vil gjøre at paneringen bli luftig og sprø ved steking). La røren stå litt så den tykner. Vend filetene forsiktig i røren, tørk så av det overflødige og fritér fisken. Fritér noen få av gangen, og vend dem et par ganger, til de er gyllne (4-5 minutter). Legges på tørkepapir til tørk.
Øk oljetemperaturen til 190 °C og fritér fisken igjen til den er gyldenbrun og sprø, i ca 1 min. Tørk på papir igjen.

Ved siden av: revet salat, rømme, avokadoskiver, hakket eller skivet reddik, rød eller grønn salsa, og limebåter.
Servér fisken med varm tortilla og ønsket fyll.

Bryggeri- og drikkevareforeningen  |  Næringslivets Hus  |  Middelthunsgate 27  |   Majorstuen  |  Oslo  |   Tlf 23 08 86 94  |  Fax 22 60 30 04  |  info@drikkeglede.no