Denne nettsiden oppdateres for tiden ikke men brukes av BRODs medlemmer for registrering av salgsstatistikk.
Bryggeri- og drikkevareforeningen har nå fått nye nettsider med informasjon om organisasjonens arbeid. Besøk oss gjerne på bryggeriforeningen.no.
drikkeglede.no vil i løpet av sommeren gjenoppstå som et nettsted med informasjon og inspirasjonsartikler om din favorittdrikke.

Du er her:

igw
Brygger Jørn G.Andersen på Grüne Woche i 2016. Klostergården Håndbryggeri er med i år også.

Norsk øl-rekord i Berlin

Når verdens største mat- og reiselivsmesse åpner i Berlin 19. januar, åpnes også 34 ulike øl fra 16 ulike norske bryggerier. Aldri har norsk øl stilt sterkere på Internationale Grüne Woche (IGW).
  • Skrevet av: Hege Ramseng
  • Dato: 11.01.2018
  • Skriv ut

Norske myndigheter satser tungt på IGW, som hvert år samler 450.000 besøkende, over 4.000 pressefolk og mer enn 1.500 utstiller fra 65 land. Landbruks- og matministeren vil også i år være tilstede, sammen med over 95 norske utstillere fra Fjord-Norge, Fjell-Norge og Trøndelag.

Lars Ole Ørjasæter, som er ansvarlig for drikkevarene på den norske standen, garanterer at vår ølglade Landbruks- og matminister, Jon Georg Dale, skal få prøve minst en øl han aldri har smakt før.

  • IGW er en fantastisk nettverksarena for bryggerier som ønsker å knytte seg nærmere til lokale matprodusenter og reiselivsaktører, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen. – I tillegg er det god Norgesreklame, og aktører som er frampå kan også knytte kontakter med tanke på eksport til Tyskland.

Ifølge Nome har trenden med småbryggerier og håndverksøl ennå ikke tatt helt av i Tyskland, men det begynner å løsne rundt større byer i Nord, bl.a. i Berlin og Hamburg.

  • Norge har et godt omdømme i Tyskland og jeg er sikker på at koblingen mellom norsk bryggetradisjon, natur og renhet har et langt større potensiale enn vi har sett så langt, sier Nome.

De seksten norske bryggeriene som stiller med tappetårn og flasker i Berlin er Hansa Borg, Ringnes, EC Dahls, Røros Bryggeri, Klostergården Håndverksbryggeri, Bryggeriet Frøya, Reins Kloster, Fjellbryggeriet, Numedal Stasjonsbryggeri, Små Vesen, Hubertus Bryggeri, Lom Bryggeri, Bryggeri 7null4, 7 Fjell Bryggeri, Lervig Aktiebryggeri og Geiranger Bryggeri.

 

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no