Du er her:

lansering
Erling Laugsand (Senterungdommen), Martine Tønnesen (KrFU), Morten Wold (FrP) med diplomet som viser at de har bestått spillet.

Ølsalg til mindreårige skal stoppes med mobilspill

I går lanserte Handelens Ølsalgsråd, Hovedorganisasjonen Virke og Actis, "Ølsalgsskolen", et mobilspill som skal gjøre kassamedarbeidere bevisste på hvor viktig det er å be om legitimasjon. Lanseringen foregikk i Stortinget.
  • Skrevet av: Hege Ramseng
  • Dato: 11.04.2016
  • Skriv ut

Fortsatt selger en av tre butikker alkohol til mindreårige, viser undersøkelser utført årlig av organisasjonen Juvente. En samlet dagligvarebransje vil nå ta grep for å få ned salget av alkohol til mindreårige, og lanserer et nytt mobilspill for butikkansatte.

Spillet er utviklet av Fete Typer, og finnes på HØRs hjemmesider: www.olsalg.no

Spillet skal rulles ut til alle ansatte i alle de store dagligvarekjedene, og trene dem i typiske situasjoner de kan komme borti bak kassen. For eksempel blir spillerne forsøkt lurt av falsk legitimasjon eller ulike triks ungdom bruker for å fremstå eldre enn de er.

Stort ansvar

 - Å selge øl er et stort ansvar. Likevel vet vi at vi har en vei å gå før ingen mindreårige får kjøpt øl i butikken, sier daglig leder i HØR, Ingvill Størksen.

- Det er krevende å sitte i kassen, og det er fort gjort å gjøre feil når det er lang kø og mye å følge med på. Men når det gjelder alkohol til mindreårige, skal vi ikke gjøre feil. Ingen under 18 skal få kjøpe øl i butikken, understreker hun.

 Organisasjonen Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan jobber med å redusere skadene av alkohol og rus. Generalsekretær Mina Gerhardsen deltok på lanseringen. Hun håper spillet vil øke kunnskapen blant ansatte.

 - Det er en god grunn til at vi har satt aldersgrensen for alkohol til 18 år. Ungdom kan ta store skader av for tidlig alkoholbruk. Vi vet at unge som drikker er mer sårbare for å havne i dårlige eller farlige situasjoner, enn eldre. Derfor er det så viktig å få begrenset alkoholtilgangen for mindreårige.

- Det er uakseptabelt at det er så lett for ungdom å få kjøpt alkohol, derfor er det svært viktig at bransjen nå kommer med et nytt initiativ for å møte dette problemet.

 Bli best i å be om leg

Alle ansatte som består spillet mottar et diplom, slik at butikksjefene har mulighet til å se hvilke ansatte som har kontroll på regelverket. I tillegg er det mulig å arrangere konkurranser i å være best i å spørre om legitimasjon, både innad i en enkelt butikk og mellom kjeder.

Se også her: http://www.p4.no/nyheter/ol-app-for-a-stanse-alkosalg-til-mindrearige/artikkel/654845/

For mer informasjon, kontakt:
Ingvill Størksen, Daglig leder i HØR, 959 00 506
Mina Gerhardsen, Generalsekretær i Actis , 918 52 986

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no