Denne nettsiden oppdateres for tiden ikke men brukes av BRODs medlemmer for registrering av salgsstatistikk.
Bryggeri- og drikkevareforeningen har nå fått nye nettsider med informasjon om organisasjonens arbeid. Besøk oss gjerne på bryggeriforeningen.no.
drikkeglede.no vil i løpet av sommeren gjenoppstå som et nettsted med informasjon og inspirasjonsartikler om din favorittdrikke.

Du er her:

ølhund
Nome er Årets Ølhund

Petter Nome er Årets Ølhund

Utmerkelsen Årets Ølhund går i år til tidligere direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen; Petter Nome. Nome har vært en utrettelig forkjemper for bransjen på en måte som har gitt det norske ølet et stort omdømmeløft. Norsk øl er kultur – og bryggeribransjens bidrag til samfunnet er i dag bedre kjent og mer anerkjent enn før Petter mønstret på.
  • Skrevet av: Hege Ramseng
  • Dato: 31.10.2019
  • Skriv ut

Da Petter Nome tiltrådte som direktør i 2009 var det 11 bryggerier som var medlemmer i Bryggeri- og drikkevareforeningen. Siden kom den eksplosive veksten av mindre bryggerier, og i dag er medlemstallet nærmere 140.

I dag brygges det mer enn 2500 unike øl i Norge, på anlegg over hele landet. Det var definitivt ingen selvfølge at øl-Norge gjennom denne revolusjonen skulle finne sammen og holde sammen. Petter var avgjørende i arbeidet med å samle næringen gjennom å forene store og små i en felles forening.Både hos myndigheter, i mediene og blant publikum nyter bransjen i dag en respekt som var utenkelig for noen år tilbake. Petters energiske engasjement og klare holdninger har vært gull verdt for næringen.

Nome blir satt stor pris på av sine egne. Foreningen har fått mange innspill fra medlemmer og fra sterke stemmer i miljøet; og alle har pekt på at i år var det åpenbart hvem som måtte kåres til Årets Ølhund: nemlig Petter Nome.

Årets Ølhund er en utmerkelse som ble innstiftet av Bryggeriforeningen i Norge for å hedre personer "som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester"

Utmerkelsen henger høyt. Tidligere vinnere har ofte vært kulturpersonligheter eller personer i miljøet som har utgjort en stor forskjell. Unntaksvis har prisen også blitt tildelt politikere med hjerte for øl. Felles for alle mottakerne er entusiasme og engasjement for norsk øl.

Bakgrunn
Petter Nome har jobbet som journalist i en mannsalder – noe han allerede som tiåring bestemte seg for å bli. Han har også jobbet som industriarbeider, sjømann og trikkekonduktør. De siste årene er han likevel mest kjent for den tunge innsatsen han har lagt ned for norsk øl, ølkultur og bryggeribransjen.

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no