Du er her:

Moderne hjemmebrygging

Lars Bjørnstad; Espen A. Haavardsholm, 2001: Moderne hjemmebrygging er den første boken på norsk om dette emnet, og forteller deg alt du trenger å vite for å lykkes med hjemmebrygging av øl.

Lær hvordan du med enkelhet og til en billig penge selv kan lage øl som smaker enda bedre enn bryggerienes! Boken forteller deg: Hva du trenger av utstyr, hvor du får kjøpt det, og hvordan dette kan lages. Hva du trenger av ingredienser, og hvor du får kjøpt det. Hvordan du går frem (steg-for-steg fremgangsmåter fra begynnelse til slutt). Boken er: Skrevet med tanke på både nybegynnere (ekstraktbrygging) og viderekomne (maltbrygging). Fokusert på "moderne hjemmebrygging", det vil si brygging med bruk av moderne utstyr og teknikker samt førsteklasses ingredienser, noe som gir et øl av svært høy kvalitet. Spesielt tilpasset forholdene i Norge.

Boken inneholder: Detaljerte beskrivelser av hele bryggeprosessen. Over 30 forklarende bilder, figurer og tabeller. Over 20 forskjellige oppskrifter og tips for hvordan du lager dine egne oppskrifter. Alt fra den lyseste pilsner til den mørkeste stout. Instruksjoner for bruk av ølfat og filtrering av øl. Også stoff om øl generelt, øltyper og ølsmaking. Nyttige adresser, internettadresser og tabeller bakerst i boken. Forfatterne Lars Bjørnstad og Espen A. Haavardsholm er begge aktive i det norske hjemmebryggermiljøet, og er til sammen fire ganger norgesmestere i hjemmebrygging.

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no