Du er her:

Energidrikk i forbindelse med trening

Er energidrikk det samme som sportsdrikk? Mange bruker energidrikk i forbindelse med trening, og lurer på om det er farlig eller ikke. Her gir vi deg svaret.

Kan man drikke energidrikk i forbindelse med trening?

Det er trygt å drikke energidrikk i forbindelse med trening. European Food Safety Authority (EFSA) har konkludert med at et inntak av opptil 200 mg koffein (uavhengig av kilde, og inkludert energidrikker) ”ikke utgjør noen helsemessig risiko når det konsumeres under normale forhold mindre enn to timer før intens fysisk aktivitet”. Du kan altså trygt konsumere energidrikk i sammenheng med trening.

Er energidrikk det samme som sportsdrikk?

Energidrikker kategoriseres ikke som sportsdrikker som kan hindre dehydrering. Energidrikk er vannbasert, men inneholder koffein og egner seg ikke til tørsteslukking for eksempel i forbindelse med trening. Sportsdrikker derimot, inneholder karbohydrater og elektrolytter, og er bedre egnet til å opprettholde væskebalansen i kroppen og sørge for at kroppen får tilført ny energi under trening. Sportsdrikk er med andre ord et bedre alternativ som drikk i forbindelse med trening.

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no