Denne nettsiden oppdateres for tiden ikke men brukes av BRODs medlemmer for registrering av salgsstatistikk.
Bryggeri- og drikkevareforeningen har nå fått nye nettsider med informasjon om organisasjonens arbeid. Besøk oss gjerne på bryggeriforeningen.no.
drikkeglede.no vil i løpet av sommeren gjenoppstå som et nettsted med informasjon og inspirasjonsartikler om din favorittdrikke.
pondus

Ølvitser

I en kasse øl er det 24 flasker. I et døgn er det 24 timer. Tilfeldig?

ØL OG KVINNFOLK
Noen hadde glemt å slå av høytaleranlegget i cockpiten, og følgende samtale ble kringkastet: Kapteinen til co-piloten: "Nå hadde det smakt med en diger øl og et grepa kvinnfolk, gett" Flyvertinnen hører dette langt bak i flyet og stormer fram mot cockpiten for å få slått av anlegget. Da roper en av passasjerene: "Du glemte ølen!"                                              (Innsendt av Johan Øiesta)

DRUKNING HOS HANSA
En eldre kar hadde i lengre tid arbeidet på Hansa Bryggeri på Kalfaret i Bergen. En dag gled han og druknet han i et stort ølbryggekar. En stund etter begravelsen ble hans enke invitert på besøk til bryggeriet av personaldirektøren. Han ville gjerne vise enken rundt på hennes tidligere manns arbeidsplass, og da de kommer inn i brygghuset, peker han på et stort kar og sier til enken: «Der ser De ølbryggekaret som Deres mann forulykket oppi.» Kona setter i å gråte, og hulker frem: «Vet De om min mann led fryktelig før han døde?» ”Nei, det vet jeg ikke, svarte personal-direktøren, «men han var oppe for å pisse tre ganger før han for under for godt!»

Mørkemennene gir seg aldri

BRØDRENES SKÅL
En mann gikk inn I en bar og bestilte tre øl. Bartenderen fylte opp tre glass og mannen drakk ut den ene, så det andre, så det tredje. Da han bestilte tre til, sa bartenderen: «Ølen er best kald, så jeg foreslår at du tar en av gangen, så skal jeg hente en ny når du nærmer deg bunnen.» Mannen svarte: «Du skjønner, jeg har tre brødre, en i Australia og en i Irland. Vi har lovet hverandre at hver lørdag skal vi drikke sammen, så akkurat nå har brødrene mine også drukket tre øl.» Bartenderen syntes det var en vakker tradisjon, og hver lørdag fortsatte han å sette fram tre øl til sin gjest. Men så, en lørdag, kom mannen inn og bestilte bare to øl. Han drakk dem og bestilte to til. Bartenderen sa med sorg I stemmen: «Siden jeg kjenner tradisjonen, må jeg kondolere med tapet av en bror.» «Slapp av», svarte mannen, «brødrene mine har det helt fint, men jeg har sluttet å drikke.»

ALKHOLENS FORBANNELSE
Blå Kors emmissæren holdt en flammende tale på bygdas bedehus om alkoholens forbannelse, bl.a. sa han:  «Måtte all alkohol bli tømt i elver og hav, slik at menneskene ble fri for sin største forbannelse!» Da møtet var slutt, sa emmissæren: «Og så avslutter vi dette gode møtet med å synge: La oss møtes hist ved floden...»

KATT OG MUS
Gjestene hadde nettopp gått, så rester etter festen stod fremdeles på bordet. Ei lita mus kommer ut av sitt hull, smetter opp på bordet og forsyner seg både av tørt og vått.  Da han vil slukke tørsten, går det galt. Han ramler ned i et fullt ølglass, og for ikke å drukne, drikker han opp innholdet. Den stakkars musa kommer seg ikke opp av glasset, men akkurat da kommer det en katt forbi. «Hei, Pus, ( hikk ) kanj du ..... hjelpe meg opp av glassss....sjet, ( hikk ) såj skalj du få spise meg etter.....på!» piper musa. Det synes katten er en god avtale, så han dulter til glasset, musa kom seg ut og piler ned i musehullet. «Men du lovet jo at jeg skulle få spise deg,» sa katten skuffet. «Å, man sier så mye i fylla», svarte musen.

RINGNES OG HANSA
Selgerne for bryggeriene Ringnes og Hansa spiste lunsj i sammen. Kelneren tok opp bestilling, og han fra Ringnes bestilte Ringnes pils. «Jeg tar en Ringnes pils jeg også» sa Hansaselgeren. Ringnesselgeren gliste og sa triumferende. «Aha, så du foretrekker altså vårt øl?!» «Absolutt ikke, sa selgeren fra Hansa,» men jeg skal rett i et møte og vil ikke at det skal lukte øl.

NATURLIG UTVELGELSE
En bøffelflokk beveger seg aldri raskere enn den tregeste bøffelen. Når en flokk bøfler blir jaktet på, er det alltid de tregeste og svakeste individene som blir drept først. Denne naturlige utvelgelsen er fra for flokken som helhet, da den fører til at den generelle farten og helsetilstanden til flokken stadig blir bedre. På samme måten kan ikke den menneskelige hjerne fungere raskere enn de tregeste hjernecellene. Vi vet alle at store inntak av alkohol dreper hjerneceller, men naturligvis er det de tregeste og svakeste hjernecellene som først blir angrepet. På denne maten hjelper regelmessig inntak av alkohol til med a fjerne de svakere hjernecellene, som igjen gjør at hjernen blir et raskere og mer effektivt organ. Det er grunnen til at du alltid føler deg smartere etter en sixpack.

GRATIS ØL
Andy og Adam var ute på byen. De var rimelig blakke, men var fortsatt tørste. Etter å ha sjekket alle lommene sine fant de 16 kroner, og Andy fikk en genial idè. «Få de 16 kronene, så skal jeg vise deg hvordan vi kan drikke helt gratis hele kvelden!» Kjapt som et lyn løp de til slakteren og kjøpte en diger pølse som de stakk i buksesmekken til Adam. Så gikk de inn på nærmeste pub. «To halvlitere», sa Andy til bartenderen. De drakk ølen så fort de kunne, mens barkeeperen ventet på pengene sine. Plutselig går Andy ned på knærne og begynner å suge pølsa i Adams buksesmekk. «Kom dere ut av puben min, begredelige skinkeryttere», hylte bartenderen og så sparket han begge ut døra. De fulgte denne planen til stor glede hele kvelden, men da de kom til den femtende puben begynte Andy å sippe. «Uff, jeg orker ikke mer! Knærne mine er så såre og oppskrubba etter all knelinga på gulvet!» «Du klager?», svarte Adam. «Hva med meg? Jeg mista pølsa etter den tredje puben!»

ØSTROGEN
Forskere ved Helsedepartementet i Canada foreslo, på bakgrunn av analyser som viser innhold av kvinnelige Kkjønnshormoner i øl, at man skulle gjøre et vitenskapelig forsøk for å avdekke hvordan dette i praksis slår ut. Teorien er at øldrikking gir menn feminine egenskaper. For å teste teorien ga man 100 mann seks halvlitere med øl, med beskjed om å drikke opp innen en time. Man observerte etterpå at 100% av mennene, snakket ustoppelig uten mening, ble følelsesmessig ustabile, kranglet over ingenting og var helt ute av stand til å lukeparkere.

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no