Denne nettsiden oppdateres for tiden ikke men brukes av BRODs medlemmer for registrering av salgsstatistikk.
Bryggeri- og drikkevareforeningen har nå fått nye nettsider med informasjon om organisasjonens arbeid. Besøk oss gjerne på bryggeriforeningen.no.
drikkeglede.no vil i løpet av sommeren gjenoppstå som et nettsted med informasjon og inspirasjonsartikler om din favorittdrikke.

Du er her:

(Foto: Coca Cola-Drikker AS)

Fun facts om Coca-Cola

Noen vandrehistorier vil ha det til at Coca-Cola kan brukes som kjølevæske på bilen, rustfjerner, prevensjonsmiddel og rengjøringsmiddel. Det stemmer nok ikke. Coca-cola egner seg kun som leskedrikk.

Coca –Cola ble oppfunnet i 1886 av en lokal apoteker i Atlanta  (Georgia i USA) , John S. Pemberton,  som prøvde å lage et middel mot hodepine.

I 1928 var Coca-Cola for første gang OL-sponsor. Lekene fant sted i Amsterdam og den amerikanske delegasjonen hadde med seg 1000 kasser coca-cola for å slukke tørsten.

Coca-Cola fikk sitt gjennombrudd i Europa under 2. verdenskrig.  Amerikanske soldater ble nemlig forsynt med seks millioner flasker hver måned, og mange av dem fant veien til europeiske struper.

Coca Light – eller Diet Coke – ble lansert i 1982 og var den første utvidelsen av varemerket Coca-Cola. Snart ble det verdens ledende lavkaloridrikk.

I 1985 lanserte Coca-Cola en ny smaksvariant i Canada og USA. Det var totalt fiasko, folk ble rasende og krevde å få den gamle Coca-smaken tilbake.  Derfor relanserte Coca-Cola den gamle varianten under navnet Coca-Cola Classic. Salget slo alle rekorder. Noen kaller det tidenes største markedsføringsbløff…

I 1988 viste en internasjonal undersøkelse at Coca-Cola er verdens mest kjente og populære varemerke. Røde Kors kom på andre plass.

En hardnakket myte vil ha det til at Coca-Cola-logoen snudd på hodet og lest bakvendt viser et antimuslimsk budskap på arabisk som tar avstand fra profeten Muhammed og Mekka. Det er bare tull. Flere muslimske organisasjoner har gått god for at Coca-cola-logoen ikke krenker islam eller muslimer, verken direkte eller indirekte.

Stemmer det at det er Coca-Cola som har skapt den julenissen vi kjenner i dag? Ja, faktisk.  Den svensk-amerikanske kunstneren Haddon Sundblom malte Coca-nissen i 1931, han ble brukt i flere reklamekampanjer og har siden formet våre forestillinger om hvordan nissen ser ut.

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no