Du er her:

Juga Mikrobryggeri

Juga Mikrobryggeri er etablert på 70 grader nord. Bryggeriet produserer over- og undergjæra øl med spennende lokale ingredienser.
  • Skrevet av: Hege Ramseng
  • Dato: 02.02.2021
  • Skriv ut

Juga Mikrobryggeri er etablert i Lakselv, Finnmark, og har vært i drift siden begynnelsen av 2019. Bryggeriet har stor fokus på bruk av lokale ingredienser som bjørk, chaga og multebær. 

Bryggeriet er lokalisert rett ved flyplasstranda i et frittstående tømmerhus.  Bryggeriet består av steamfyrt 600 liters meske- og kokekar, samt gjærtanker, lagertanker og tapplinje. Ølet gjæres på lav temperatur og lagres minst 2 måneder før det tappes på flasker eller fat. Bryggeriet leverer i hovedsak til egen restaurant og ølutsalg, men leverer også til restaurantmarkedet og lokalmatbutikker i landsdelen. Bryggeriet har stor fokus på FoU, og gjør forsøk på dyrking av bygg og humle, i tillegg til mange forsøk på bruk av lokale krydder og bær, fra vidde, hav og urtehager. Bryggeriet er manuelt, så variasjoner vil kunne forekomme fra batch til batch.

 

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no