• RogØLand - Lokalpatriotisme, sinne og mangfold
  Sune Aabø Parker, 2023: Endelig en bok som dekker den spede begynnelsen på 1830-tallet med Køhler familiens bryggeri og destillering i Hillevåg, til etableringen av Tou i 1855 og det enorme kreative mangfoldet som kom av håndverksbryggeriene som ble etablert de siste ti årene. - Det sterke hjemmebryggermiljøet i fylket.
  - Serveringsstedene som satser på øl, fremvekst av bryggeripubber på begge sider av Boknafjorden. - Fra Norges første ølfestival, til Norges mest internasjonale. Ølhandleren og maltbonden på Jæren. -Entusiastene og konsumentene.
   
 • Trønderøl - stolt mangfold og fuktig historie.
  Knut Albert Solem, 2021: Trøndelag er et av kjerneområdene for tradisjonsbrygg, håndverksøl og gårdsbrygg. Så klart det fortjener en egen bok! Vi finner et utrolig mangfold av håndverksbryggerier spredt over hele fylket, og mange hjemmebryggere og tradisjonsbryggere holder kunsten å brygge øl i hevd. Boka feirer mangfoldet, men tar oss også med tilbake i tid: til bryggesteiner fra eldre jernalder og til ølkirker som ble stengt fordi det var mer fest enn gudstjeneste som foregikk.
   
 • Pølser og pils
  Stian Staysman Thorbjørnsen og Jørn Idar Almås Kvig, 2021: Staysman og Jørn Idar Almås Kvig inviterer til middag med gode pølseretter som smaker godt og er enkle å lage. Selvsagt med deilig øl til maten! I boken Pølser og pils fortsetter vi suksessen fra forrige bok, Øl hele året. Her får du gode oppskrifter på pølsemat, gode historier og anekdoter, tips til hvordan du kan servere pølserett til både hverdag og fest, og hvordan du lager det beste tilbehøret. 
   
 • Kornboka. Brødet og ølets historie
  Åsmund Bjørnstad, 2021: Boka tar for seg korleis historia til kornet er vevd inn i sivilisasjonane som har bygd på det, fram til i dag. Biologiske eigenskapar og mutasjonar vi har møtt på tallerken og i gryta, er evolusjonsbiologi god som nokon.
   
 • Norsk Ølhistorie - frå Odins skål til i dag
  Sissel Brunstad, 2020: Øl har til alle tider hatt ei avgjerande rolle i folks kvardagsliv og levesett, frå oldtidas Mesopotamia til dagens mangfaldige mikrobryggeri.
   
 • Nielsen og Øverlies ultimate pubquiz
  Atle Nielsen og Frode Øverlie, 2020: Tegneserieskaper Frode Øverli og quizmaster Atle Nielsen har vaglet seg opp på hver sin høye krakk og klekket ut 1500 flunkende nye spørsmål og mange fine tegninger. Boka består av 100 kapitler med 15 spørsmål i hvert, og de fordeler seg på alt fra pub-liv (fotball, Pondus, tegneserier, øl og musikk) til spørsmål innen klassiske kategorier som geografi, historie, samfunn, natur, underholdning, kunst, litteratur, sport og vitenskap.
   
 • Øl hele året
  Stian Staysman Thorbjørnsen og Jørn Idar Almaas Kvig, 2020: "Øl hele året" er den store norske øl-boka som lærer deg å bli en bedre øl-kjenner. Ekspert Jørn Idar Kvig og øl-fantast Stian Staysman tar deg med på en reise i ølets rikfoldige verden. Her får du vite hvilke øl som passer til hvilke årstider, hvordan du lager ditt eget øl, hvordan du trener opp lukte- og smakssans, du får en oversikt over gode øl-steder og blir tatt med til ulike norske øl-produsenter.
   
 • Øl og brygg i bygd og by
  Arne Hjeltnes, 2018: Øl og brygg i bygd og by er ei bok å verta tyrst av, og du kjem til å møta ei gjeng du vil verta imponert over. Boka fortel òg korleis du kan laga ditt eige øl.

 • Norsk Øl - en guide til norske bryggerier
  Knut Albert Solem, 2018: I Norsk øl tar ølskribent Knut Albert Solem oss med inn i det norske øllandsskapet hvor han presenterer samtlige norske bryggerier.

 • Norges 100 beste øl
  Thomas Horne og Colin Eick og Eivind Stoud Platou, 2017: Dette er Norges største og grundigste øltest, utgitt av trioen bak storselgeren "Ølbrygging fra hånd til munn".

 • Ølquiz
  Knut Albert Solem og Sammy Myklebust, 2017: I denne quizboken bruker forfatterne kultur, geografi og historie som utgangspunkt i en lang reise i ølets vidunderlige verden. Dette er en allmenquiz for alle norske ølhunder og andre...

 • Damer og øl
  Hilde Hummelvoll, Ingunn Larsen og Inger Lise Uhlen, 2016: Gutta kastet seg først på da ølrevolusjonen traff landet. Men nå har stadig flere jenter også fått sansen for alle de nye, fristende øltypene som dukker opp i hyllene på Polet og i nærbutikken.

 • Gårdsøl - det norske ølet
  Lars Marius Garshol, 2016: Det opprinnelige norske ølet var det som ble brygget på gårdene i den tiden det var lovpålagt å brygge sterkøl. Og til alle ølentusiasters store glede – fortsatt brygges det øl på tradisjonelt...

 • Ølguiden
  Knut Albert Solem, 2016: Ølguiden er en genial liten bok for norske ølhunder. Her finner man nemlig en komplett oversikt over alt øl som er i kommersiell distribusjon i Norge; både butikk- og sterkøl.

 • Den norske ølboka - et guide til norske øl og bryggerier
  Jørn Idar Almås Kvig, 2016: Den norske ølboka tar for seg den spennende historien til over 70 norske bryggerier og mer enn 400 øl.

 • Brygg mer øl!
  Colin Eick, Ingrid E. Skistad og Jostein Sæthre, 2016: Ny og flott bok i samme serie som bestselgeren Ølbrygging fra hånd til munn, som har solgt over 30 000 eksemplarer.

 • Ølsmaking - finn dine favorittøl
  Gustav Foseid, 2015: Vil du bli en ølkjenner? Eller lære deg forskjellen på godt og dårlig øl? I denne boka blir du kjent med de viktigste øltypene. Du får en innføring i ulike smaker i øl, regionale bryggetradisjoner og hvordan du kan bedømme øl.

 • Mat for berser, stuter og kølkjørersker - mat til øl og øl i mat, oppskrifter med Rørospreg
  Jørgen Langeng, Lars-Eric Granqvist, Mikael Forselius og Per Ole Græsli, 2016: De fire kokkene og ølbryggerne som deler oppskriftene i boka er hverken berser, stuter eller kølkjørersker. Men de er lidenskapelig opptatt av å brygge det beste ølet, og å bruke det i og til mat.

 • Øl- og matboka: en guide til til øl og mat
  Jørn Idar Almås Kvig, 2015: En guide til øl og mat er en inspirerende og unik bok, proppfull av oppskrifter og tips til både klassikere og retter med en ny tvist.

 • Øl, vin og mat. Perfekte kombinasjoner til tradisjonsmat
  Gustav Jørgensen og Geir Salvesen, 2015: Den første boken som likestiller øl og vin. Ølekspert Gustav Jørgensen og vinekspert Geir Salvesen gir sine beste anbefalinger til tradisjonsretter. Med oppskrifter.

 • Øl & mat - hånd i hånd
  Colin Eick og Thomas Horne, 2014: Ny bok fra forfatterne av bestselgeren "Ølbrygging fra hånd til munn". Det finnes et øl til enhver anledning. Og god mat til ethvert øl.

 • Den norske ølrevolusjonen.
  Hugo Ivan Hatland , Gahr Smith-Gahrsen og Skjalg Ekeland, 2014: I denne boka forteller Hugo Ivan Hatland de spennende historiene om ni utvalgte norske bryggerier: Nøgne Ø, Haandbryggeriet, Ringnes, Hansa, Voss Bryggeri, Lervig A...

 • Ølboka - en guide til øl i Skandinavia
  Jørn Idar Almås Kvig, 2014: Ølboka er den inspirerende og unike historien om øl og bryggerier i Norge, Sverige og Danmark. I denne praktboken finner du over 100 bryggerier, som alle lager gode og spennende øl.

 • Skummende lidenskap - fem stabeiser og deres øl
  Gustav Jørgensen, 2013: Fem bryggere. Fem bryggerier. Nøgne Ø, Haandbryggeriet, Ægir, Kinn og Lervig. En bok om lidenskap, personlighet og øl.

 • Håndbok i ølbrygging
  Gustav Foseid, 2013: Gustav Foseid ble norgesmester i klassen lys ale i NM i hjemmebrygging i 2011. I denne boka viser han deg hvordan du kan lage det beste ølet selv.

 • Verdens klassiske øltyper
  Gustav Jørgensen, 2009: Øl er mer enn pils -noe denne boken ettertrykkelig understreker, med beskrivelser av et 40-talls forskjellige hovedtyper øl fra hele verden. Forfatteren og ølkjenneren Gustav Jørgensen tar oss i "Verde...

 • Den nye store ølboka
  Tim Webb; Stephen Beaumont, 2013: Vin passer bra til middag og god whisky gjerne til en god bok, mens øl synes alltid å passe bedre til selve livet.

 • Espens ølsafari - de beste ølturene og den beste ølmaten
  Espen Smith;Niklas Lello (Illustratør), 2013: Espens ølsafari er en bok om øl, mat og reise. Det er en opplevelsesbok. Espen tar deg med til noen av de mest populære reisemålene for nordmenn flest, gir tips om bryggerier og puber å besøke, hvilke øl du bør drikke og hva du kan spise til.

 • Øl-brygging. Fra hånd til munn
  Thomas Horne; Colin Eick; Eivind Stoud Platou (Illustratør) ; m.fl. 2013: Dette er boka for alle som har et lidenskapelig forhold til øl. Enten du drømmer om å brygge det perfekte ølet eller ønsker å bli en bedre ølkjenner...

 • Den første slurken med øl
  Philippe Delerm; Ragnar Hovland (Oversetter), 2010: Dette er ei bok om livskunst. Det handlar om å nyte dei små gledene som livet byr på, og om å leve her og no, men også å hugse dei sterke sanseopplevingane vi hadde som bar...

 • Ølboka - all verdens øl
  Espen Smith; Tim Hampson (Redaktør) ; Irene Inman Tjørve (Oversetter), 2009: Øl - en drikk å smake på, nyte, snakke om og reise for. Bli kjent med variasjonsrikdommen og de nye trendene!

 • Tøff mat
  Jan Vardøen, 2009: God mat og drikke i godt selskap er resepten på lykke, og det er noe vi alle er på jakt etter. Jan Vardøens nye bok tar for seg to av livets største fornøyelser, nemlig pølser og øl.

 • Den komplette guiden til norsk øl
  Hylje Mortensen; Vidar Johnsen, 2009: En skål for det beste ølet i verden - de gyldne dråpene fra norske bryggerier! Norske ølkjenneres favorittbok. Den komplette guiden til norsk øl og ølhistorie.

 • Øl med kniv & gaffel
  Sigrid Strætkvern; Isidor Åstrøm (Illustratør), 2009: Denne boken er en guide til øl og mat. Forfatter Sigrid Strætkvern er lidenskapelig opptatt av øl, som hun har jobbet med i over 20 år.

 • B is for beer
  Tom Robbins, 2009: Denne boken er skrevet som en barnebok, og hovedpersonen er 6 år gamle Gracie Perkel som lurer på hva øl egentlig er.

 • Drikkeskikker
  Astri Riddervold, 2009: Har vi en drikkekultur i Norge? Ja, i høyeste grad, mener forfatteren, og forteller i denne boken om nordmenns drikkevaner og tradisjoner gjennom tusen år.

 • Alkoholens historie - fra rennestein til kongens bord
  Tor Bruun; Wilfred Hildonen (Illustratør), 2009: Boka beskriver alkoholens historie i Norge.

 • Øl fra hele verden
  David Kenning; Robert Jackson; Eirik Myhr (Oversetter), 2009: Boken presenterer over 350 av verdens ølmerker og ølprodusenter.

 • Pølser og øl
  Helge Hagen; Kjell S. Stenmarch (Illustratør), 2007: Boka viser hvordan pølser og øl kan lages og har vært laget i den hjemlige husholdning.

 • 100 gode puber i London
  Evy Hvidsten; Erik Gabrielsen, 2002: En pint smaker om mulig enda bedre når du kjenner litt til pubens tradisjoner, enten det gjelder det spesielle ølet eller det egenartede interiøret.

 • Moderne hjemmebrygging
  Lars Bjørnstad; Espen A. Haavardsholm, 2001: Moderne hjemmebrygging er den første boken på norsk om dette emnet, og forteller deg alt du trenger å vite for å lykkes med hjemmebrygging av øl.

 • Berus eder!
  Odd Børretzen, 1999: Dette er ei bok om alkohol, om bruken av alkohol og synet på bruken av alkohol, særlig i Norge.

 • Den store ølboken
  Michael Jackson, 1991: Med ny tekst, reviderte kart og mer enn hundre nye bilder beskriver forfatteren øl og setter store og små ølmerker inn i sin rette sammenheng.