HARD SELTZER
Seltzer er vann med kullsyre tilsatt litt smak. Hard seltzer betyr at vannet også er tilsatt alkohol til en alkoholprosent mellom fire og fem.

Drikken går under flere betegnelser, som «spiked water» og «hard sparkling water». Også andre variasjoner og kombinasjoner av disse ordene referer til samme type produkt.

Hard seltzer-drikkene er kalorifattige, sukkerfrie og glutenfrie. De har i tillegg blitt tilsatt naturlige frukt- og bærsmaker.

Produksjonsmetodene varierer, der de vanligste er:

  • Tilsette alkohol og frukt eller bær til kullsyreholdig vann. Mange bruker vodka, fordi man ønsker smak av bærene og ikke spriten.
  • Fermentere malt, druer eller sukker for å få alkohol. Deretter tilsettes frukt eller bær, samt kullsyre.

BREEZER
Breezer (også kalt "rusbrus") er en alkoholholdig ferdigblandet cocktail på flaske, med kullsyre.
Rusbrus har sin opprinnelse i det som kalles schorle eller spritz på mer vinøse breddegrader - vin utblandet med vann eller fruktjuice for å bli en lavalkoholholdig leskedrikk. Tyskere og østerrikere har blandet mineralvann og hvitvin i uminnelige tider, mens spanjolene har sin sangria og kombinerer tørr sherry med tonic.

På 1980-tallet ble disse kommersialisert i USA, og det var wine coolernes tiår. En endring i skattleggingen av vin i USA førte til at produsentene endret alkoholtype til maltbasert alkohol, og rusbrusen slik vi kjenner den i Norge ble født, blant annet under merkenavn som Hooper's Hooch og Bacardi Breezer (kilde: DN Smak).

KOMBUCHA
Kombucha er en betegnelse på et bredt spekter av gjærede, lett sprudlende, søtlig sorte eller  grønne teer som har blitt tilsatt en såkalt scoby, det vil si levende gjær- og soppbakterier og sukker. I løpet av gjæringsprosessen produseres blant annet en rekke ulike organiske syrer. Det tar fra en til fire uker å lage kombucha. Drikken er alkoholfri.

Man antar at Kombucha opprinnelig kom fra Kina, og det er funnet bevis for at denne drikken ble drukket for godt over to tusen år siden.

SPARKLING TEA
Sparkling tea er 
er det nyeste skudd på stammen innen kategorien "musserende", og det er selvfølgelig laget på te (blanding av mange ulike te-typer) - tilsatt druemost. Den er lav på alkohol, og finnes også alkoholfri.

OG HVA ER NoLo?
NoLo stammer fra England, og står for «No or Low Alcohol».
Salget av alkoholfritt øl øker stadig i Norge, noe som i stor grad skyldes et bredere utvalg og et kraftig kvalitetsløft på produktene de siste årene. En økende oppmerksomhet rundt kropp og helse, gjør dessuten at flere enn tidligere er mer bevisst på alkoholinntaket. 

"Men øl er i alle fall øl..." (fra en vise av Alf Prøysen)