Coca-Cola ble oppfunnet i 1886 av en lokal apoteker i Atlanta  (Georgia i USA) , John S. Pemberton,  opprinnelig som en såkalt cocawine, en alkoholholdig drikk som kombinerte kokain og vin. Pemberton var inspirert av den formidable suksessen til den europeiske Vin Mariani, datidens mest populære cocawine.

Coca-Cola ble solgt på flaske første gang den 12. mars 1894, og bokser ble lansert i 1955. 

På begynnelsen av 1900-tallet var det flere produsenter som prøvde å tjene penger på å kopiere CCs suksess – bl.a. Koka-Nola og Toka-Cola. Derfor ba Trustees of the Coca-Cola Bottling Association i 1915 flere flaskeprodusenter om å designe en flaske "så unik at du ville gjenkjenne den selv om den ligger knust på bakken". Vinnerselskapet, Root Glass Company, skapte den nå ikoniske grønne flasken.

I 1928 var Coca-Cola for første gang OL-sponsor. Lekene fant sted i Amsterdam og den amerikanske delegasjonen hadde med seg 1000 kasser coca-cola for å slukke tørsten.

Coca-Cola fikk sitt gjennombrudd i Europa under 2. verdenskrig.  Amerikanske soldater ble nemlig forsynt med seks millioner flasker hver måned, og mange av dem fant veien til europeiske struper.

Coca Light – eller Diet Coke – ble lansert i 1982 og var den første utvidelsen av varemerket Coca-Cola. Snart ble det verdens ledende lavkaloridrikk.

I 1988 viste en internasjonal undersøkelse at Coca-Cola er verdens mest kjente og populære varemerke. Røde Kors kom på andre plass.

Stemmer det at det er Coca-Cola som har skapt den julenissen vi kjenner i dag? Ja, faktisk.  Den svensk-amerikanske kunstneren Haddon Sundblom malte Coca-nissen i 1931, han ble brukt i flere reklamekampanjer og har siden formet våre forestillinger om hvordan nissen ser ut.