Snarveier: Agder | Viken | Vestfold og Telemark | Finnmark | Innlandet | Vestland | Møre og Romsdal | Nordland | Oslo | Rogaland | Trøndelag | Troms

AGDER

Brygghuset (Kristiansand)
Med ekte håndverk både fra bryggere, servitører, kokker & bartendere leverer Brygghuset kvalitet i alle ledd. Sport på skjermene, gratis shuffleboard og saftige spareribs er et par av nøkkelordene.
ØLUTVALG: Godt utvalg av norsk øl.

Patricks (Kristiansand)
God, uformell atmosfære og hyggelig betjening. Stort utvalg av god og rustikk pubmat.
ØLPROFIL: Stort utvalg av øl, 130 ulike typer på fat, boks og flaske, som hele tiden tilføres nye, spennende kuriositeter og internasjonale bestselgere.

Bakgården Både& (Kristiansand)
Bar, restaurant og pubhus. Baren hevder å ha det beste utvalget i Norge og vant i 2003 prisen for Norges beste barkart. Når det gjelder øl, må man søke til puben Både&, der det serveres klassisk pubmat & god norsk husmannskost.
ØLPROFIL: Rikholdig utvalg på både fat & flaske.

Victoria Pub  (Kristiansand)
Victoria Pub ligger midt i Markens og har live musikk.
ØLUTVALG: Informasjon mangler, men det går mest i fatøl.

No.1 Sportsbar (Arendal)
No.1 Sportsbar er Arendals sportsbar, og ligger på Langbryggen midt i sentrum.
ØLUVALG: En god blanding av lokale og store internasjonale merker.

Javel Pub (Kristiansand)
ØLUTVALG: Informasjon mangler, men det går mest i fatøl.

Madam Reiersen (Arendal)
Med over 25 års fartstid er Madam Reiersen Gastropub et av de best etablerte utestedene i Arendal. 
ØLUVALG: Arendalspils, diverse fatøl

Barrique (Arendal)
Hyggelig pub vakkert plassert på Tyholmen, Arendals gamle bydel. 
ØLUTVALG: Godt utvalg av lokalt håndverksøl. Arendals Pilsens Venner er ofte å treffe på Barrique.  

VIKEN

Rekord Bar (Drammen)
Rekord Bar ligger 1 minutt gange fra Drammen jernbanestasjon. De åpnet dørene første gang i april 2013. Rekord er en klassisk bar med hovedfokus på håndverksøl, shuffleboard og god musikk.
ØLPROFIL: Ca 130 forskjellige typer øl fra hele verden. 12 av disse på tapp.

Gummibaren (Drammen)
Vannhull for alle som tørster etter lystig lag, gode samtaler, kulturelt påfyll, fest, meningsfull debatt og lokalt øl og annen god drikke.
ØLPROFIL: Gummibaren har spesialisert seg på lokalt øl

Kooperativen (Hønefoss)
Urkoselig pub, stappa med historiske rariteter i gammel butikklokale.
ØLPROFIL: Bredt internasjonalt utvalg, pluss stedet eget brygg fra Hønefoss Brygghus.

Lauritz Restaurant og Bar (Drammen)
Drammens eneste sted med irsk livemusikk. "Voksent" klientell på ukedagene, mens fredag og lørdag kveld domineres av yngre mennesker som også tilbys en rekke smakfulle retter og snacks.
ØLPROFIL: Byens beste utvalg av øl på fat; alt fra Belgisk Weisbeer til Irsk Stout.

Christians Kjeller / Opsahlgården (Kongsberg)
Verneverdig og tradisjonsrik bygård i den hyggelige delen av Kongsberg som kombinerer førsteklasses mat og øl, øl, øl. Satser også på ølkurs, -smakinger, -middager  og -festivaler.
ØLPROFIL: Stort og godt utvalg

Pavarotti (Drammen)
Filosofien er enkel: Godt øl og gode drinker til folket. Pavarotti satser på godt øl både fra norske og utenlandske bryggerier.

Rust og rør (Drammen)
Det er historisk sus i de 100 år gamle lokalene - vegg i vegg med det som i sin tid var mest kjent som Palass-teatret.
Rust & rør er en komplett pub som serverer både vin og brennevin, men har brukt en del tid og krefter på å utvikle øl-tilbudet. 
ØLPROFIL: Rust & Rør kan bl.a. tilby over 70 forskjellige øl på flaske og 14 øltyper på tapp.

Skur 4 (Drammen)
Haandbryggeriets nye pub «Skur 4» på Tangenkaia er første publikumsrettede tilbud i det som nå skal utvikles til en ny bydel i Drammen med bolig og næring. Dette skal være en bryggeripub og en bydelspub, et sosialt tilbud for ølkjennere og andre med interesse for øl, i følge Haandbryggeriet. 

Sundbytunet bar & bryggeri (Jessheim) 
Midt i Jessheim sentrum, på det historiske og ærverdige Sundbytunet, finner du en perle av en pub som ligger i den gamle møkkakjelleren på gården.

Gulating Pub (Lillestrøm)
I mai 2015 åpnet denne puben midt på torvet i Lillestrøm.
ØLPROFIL: Byens største utvalg av norske og utenlandske typer mikrobrygget øl, både på fat og flaske.

Fuser (Lillestrøm)
Sportsbar, restaurant og bar.

Martins (Lillestrøm)
Martins ble etablert i 1991 og er "still going strong". Pub, billiard, shuffelboard, dart, quiz, konsert- og hjemstedet for Kanarifansen.
ØLUTVALG: Informasjon mangler, men det går mest i fatøl.

Republic (Lillestrøm)
Populær sportspub med godt utvalg av øl.

Havnelageret Gastropub (Fredrikstad) 
Havnelageret har etabablert en skikkelig ølkultur i Fredrikstad. Baren har alltid noe å anbefale på de dagene man vil prøve noe nytt.
ØLPROFIL: De tar inn det mest spennende som skjer på den norske mikrobryggerifronten, og på øllageret har de flasker fra hele verden.

Halden Mikrobryggeri
Halden Mikrobryggeris pub "Den Gyldne Høne" serverer som eneste pub i Halden håndbrygget øl. Halden Mikrobryggeris bryggmester har mulighet til å brygge det ølet som er ønskelig. Og det han selv syntes er spennende, siden bryggeriet er av de mindre skalaer. Her vil det stadig bli utforsket nye og spennende oppskrifter på øl.

Cafe Brandstrup (Moss)
Ved inngangen til Møllebyen ligger Cafe Brandstrup i den fredede bygningen Kong Carl. Siden åpningen i 1995 har stedet fungert som et møtested for vennegjenger og kulturinteresserte.
ØLPROFIL: "ølutvalg satt sammen av det beste som brygges på kloden"

Nye Neptun Pub (Sarpsborg)
Sarpsborgs eldste pub i maritimt miljø.
ØLUTVALG: Selvfølgelig alt av Borg-øl. Ellers godt utvalg av både norsk og utenlandsk øl. Kunnskapsrik service.VESTFOLD OG TELEMARK

Blind Dog (Skien)
Trivelig Engelsk pub, med et bredt drikkesortiment og et godt, gammeldags britisk pubinteriør. Arrangerer ølfestival og hjemmebryggekvelder.
ØLPROFIL: 25 ulike øl på tapp. Ellers godt utvalg på flasker.

Lundetangen Pub (Skien)
Lundetangen Pub, "puben", "lundis" eller "tangen" er ettertraktet. Gjestene kommer tilbake, musikerne vil spille her, eminente lokale musikere sørger for overraskelser og gode opplevelser.
ØLPROFIL: Informasjon mangler

Larvik Mikrobryggeri
Vestfolds eldste mikrobryggeri, etablert i 2011 av godt over 100 ildsjeler med en god porsjon dugnadsinnsats, midt i hjertet av Larvik. I dag består bryggeriet av en bryggeri-pub.
ØLUTVALG: Rikt utvalg av mikrobrygget øl.  

Boondocks (Tønsberg)
Autentisk "Irish Pub" i sentrum.
ØLUTVALG: Stort og godt utvalg.

Brygghuset Sandar (Sandefjord)
Bryggeripub i Sandefjord sentrum.  
ØLUTVALG: Ti forskjellige øl på fat, hvor mellom to og fem til enhver tid er egne brygg. De har også et solid flaskeutvalg med over 100 forskjellige øl fra hele verden.

FINNMARK

Jernteppet (Hammerfest)
Jernteppet er en bar med fokus på øl i Hammerfest. Baren åpnet i april 2014 og lanserte friskt 10 øl fra tapp og 70 flaskeøl. 

INNLANDET

Heim (Hamar)
På Heim Hamar kan du tappe din egen øl og velge blandt 19 ulike sorter på fat. Heim er første sted i Skandiniva med Pour My Beer-systemet.

Gullkorn Ølbar (Hamar)
Her strømmer stadig nye typer håndverks-øl ut av rekken med tappekraner. Gullkorn satser på kvalitet framfor kvantitet, og de tilbyr variasjon fra mikrobryggerier både i inn- og utland. Du finner ofte daglig leder Stein Rune bak kranene, som gjerne hjelper med en anbefaling fra den rikholdige fattavlen. En god historie følger kanskje med på kjøpet.

Basarene (Hamar)
Basarene holder til i den gamle Basarbygningen med kafe, restaurant, bar og eget mikrobryggeri der de produserer sitt eget lokale øl «Talas». 

The Irishman (Hamar)
En av byens eldste puber, og som i tillegg til å servere et bredt utvalg av drikkevarer også er kjent for "den beste biffen i by`n". Standard ølutvalg.

Stri Pub (Elverum)
Café og pub som har fokus på god stemning og kultur. Stri er en mye brukt livescene til ulike arrangementer.

Bryggeristogo (Valdres Gardsbryggeri AS, Volbu i Valdres)
Valdres Gardsbryggeri AS ligger midt mellom Fagernes og Beitostølen. De holder til i et ombygd sauefjøs og har både bryggeri og pub i lokalene. De arrangerer lag av ulike slag i Bryggeristogo; omvisning, ølutsalg m.m. Fast publikumskveld med levende musikk siste lørdag hver måned.
ØLPROFIL: Eget øl (fire typer)

Heim Gastrobar (Lillehammer)
Heim er en gastropub etablert i 2014. Menyen har et rustikt preg og de jobber kontinuerlig for å opprettholde et godt utvalg av drikke fra både kjente og ukjente mikrobryggerier.  De arrangerer med jevne mellomrom både kurs og smakinger. "Heimkunnskap" er et konsept der du har mulighet til å lære mer om gode kombinasjoner mellom mat og drikke (spesielt øl og whiskey).
ØLPROFIL: Over 90 ulike øl fra norske håndverksbryggerier.

Lillehammer Bryggeri (Lillehammer)
Holder til i bryggerilokalene fra 1850-tallet, har eget mikrobryggeri og en meny som er komponert for å spisestil ulike varianter av øl. Driver kulturformidling om bryggkunst og lokalhistorie.
ØLPROFIL: Egenprodusert øl av høy kvalitet i flere ulike varianter.

Ruten Fjellstue(Espedalen)
Idyllisk fjellstue i Gudbrandsdalen og Peer Gynts Rike for alle som elsker vinter, ski og snø, fest, turer til fots, i kano eller på sykkelen. Tradisjonsrike lokaler, hyggelig atmosfære og øl fra gårdsbryggeriet.
ØLPROFIL: Fantastisk! Arthurs eget brygg fra Espedalen Fjellbryggeri, bl.a. øl som er mesket i bjørkesevje. Pluss over 100 ølslag fra de beste håndverksbryggerne i Norge, Danmark og USA.

VESTLAND

Apollon (Bergen)
Norges eldste uavhengige plateforretning kombinert med kafe, bar og pub.
ØLUTVALG: Stort utvalg av øltyper - både på fat og flaske.

Bryggeriet (Bergen)
Bryggeriet restaurant ligger i 3. etg. på Zachariasbryggen, i et fantastisk lokale med nydelig utsikt mot Mathallen, Vågen og Torget i Bergen. De serverer "slow food" med øl fra eget mikrobryggeri, foreløpig fire ulike øltyper. Kokken bruker også ølet i maten.

Baran (Bergen)
Opprinnelig en liten hippiebule med røkelse og stram hemplukt, nå en av Bergens koseligste og mest intime barer. Baran har også en liten kjeller der man kan dexe vilt, eller spille fussball med noen av de mer viderekommende hobbyentusiastene
ØLPROFIL: Stort utvalg av norsk og importert øl på fat og flaske.

Bryggen Tracteursted (Bergen)
Innerst på Bryggen i Bergen – i Bryggestredet –anno 1708 – ligger denne intime  à la carte restauranten med moderne kjøkken inspirert av Bergensk og Hanseatisk matkultur.I Skjenkestuen serveres det  Smakfulle Småtterier - norske Tapas.
ØLPROFIL: Bredt utvalg av norske og internasjonal ølsorter.

Henriks øl og vinstove (Bergen)
Mykje stamgjester og god stemning, men ikkje noko musikkanlegg som øydelegg mogligheten for samtalar og tankeverksemd. Ei framifrå skjenkestove!
ØLPROFIL: 54 øltypar på fat og meir enn 180 forskjellige flaskeøl. God utvalg frå norske mikrobryggeri. Anbefalast!

Kafe Spesial (Bergen)
Et helt spesielt sted midt i Bergen med koselig stemning og mat og drikke fra hele verden til en rimelig pris.
ØLPROFIL: Over 100 typer på flaske, og 9-11 på fat. De første til å servere økologisk øl i Bergen.

Kontoret (Bergen)
Pub i tilknytning til restaurant Dickens med to storskjermer som viser alle Brannkamper og andre storkamper.
ØLPROFIL: Over 60 typer norsk og internasjonalt flaskeøl. Bra!

Pingvinen (Bergen)
Retropub med husmanmnskost og møbler som ser ut som de kommer fra loppis eller Fretex. Tandberg-høyttalere, hekleduker og landskapsmalerier. Fikk hederlig omtale Time Magazine som berømmer den upretensiøse vintage-møbleringen og den gode, heilnorske maten. «Gastropub», skrev Time.
ØLPROFIL: Et stort utvalg i både norsk og importert øl. Drikk fra lyst til mørkt, fra mikro til multinasjonalt.

Royal Gourmetburger & Gin (Bergen)
Reale burgere i kult lokale.
ØLPROFIL: Stort og godt utvalg av norsk og importert håndverksøl. Og masse gin.

Dale Kro (Dale i Sunnfjord)
Konkursrammet kro og motell som er overtatt av det ølelskende ekteparet Else Marie og Rolf Ivar Skår. Nå har det blitt fart i sakene!
ØLPROFIL: 50 ølsorter, som gir det største ølutvalget på vestlandet nord for Bergen. Stort fokus på norsk mikrobrygg.

Jibben Pub (Måløy)
Drives av Bjørn Tungevåg, som tidligere drev Den Gode Nabo i Trondheim. Lidenskapen for øl er tatt med hjem til Måløy og ølkulturen i bygda er revolusjonert.
ØLPROFIL: Konkurrerer med Dale Kro om S&Fs beste ølutvalg.

Ægir bryggeri og pub (Flåm)
Ekteparet Aud Melås og Evan Lewis, ho frå Leikanger, han frå New York, har sjølv bygd opp og driv mikrobryggjeri, gildehall og hotell, midt på brygga i vakre Flåm. Ein framifrå plas med herleg øl, god mat og fantastisk vertskap. Vart kåra til beste pubbryggeri i Norge i 2008 og 2009.
ØLPROFIL: Breidt utval av øl frå eige brygghus, inspirert av amerikansk mikrobryggeritradisjon.

MØRE OG ROMSDAL 

Dirty Nelly (Ålesund)
Midt i mellom Kirkegata og Apotekergata vil du finne en av Ålesunds virkelige unike puber, Dirty Nelly. Et sted der alle som besøker Ålesund svipper innom, enten de er her i forbindelse med en konferanse, ferie eller av andre grunner.
ØLPROFIL: Stort uvalg av klassiske øltyper.

Molo Brew (Ålesund)
Molo Brew er en bryggeripub på Stornespiren i Ålesund sentrum som brygger, serverer øl og griller burgere.
ØLPROFIL: 25 tappelinjer, hvor man kan velge mellom faste klassikere og en rekke eksperimentelle øltyper. All øl som er produsert er designet og utviklet av bryggerne.

Tapp og kork (Molde)
Puben har et stort utvalg av øl, og skifter kontinuerlig på sortimentet. De har jevnlige ølsmakinger og andre arrangement knyttet til ølkultur.
ØLPROFIL: Hele 17 tappelinjer og nærmere 100 forskjellige øl på flaske.

Øya Pub og Pensjonat (Harøy) er et hyggelig og rimelig pensjonat med egen pub. Øya er en attraktiv møteplass i nærområdet som serverer god, hjemmelaget mat.
ØLPROFIL: Over 60 ulike øl fra inn- og utland

NORDLAND

Dama di (Bodø)
Utested med svært eksotisk og annerledes interiør. Bodøs lille alternative kulturhus. Konsert, kunst,klubb, kaos, biljard, øl, svette, tåra punk og jazz.
ØLPROFIL: Informasjon mangler

Hundholmen Brygghus (Bodø)
Brygghuset er over to etasjer og har plass til ca. 450 gjester. I andre etasje blir deres eget øl produsert, og ambisjonen er å tilby 3-4 ulike egenproduserte ølsorter til en hver tid.
ØLPROFIL: Stort og godt utvalg av norsk og utenlandsk kvalitetsøl (og alt av Bådin-øl)

Kred (Brønnøysund) 
Kred startet som en pub i februar 2008 og har fra den tid hatt livekonserter stort sett hver eneste helg og solgt byens beste burgere. KRED er Quiz-krybba, fotballpuben og standupscenen i Brønnøysund.
ØLPROFIL: Informasjon mangler

Norlænningen (Bodø)
Norlænningen har i mange år vært et populært skjenkested, og selger mest øl av alle utesteder i Bodø. Stemninga er uhøytidelig, og her finner du alt fra Jørgen Hattemaker til Kong Salomo.
ØLPROFIL: Informasjon mangler

Lokaln Pub (Mosjøen)
Brun pub i vakre Sjøgata.
ØLPROFIL: Informasjon mangler

OSLO

Amundsen Bryggeri (Sentrum)
Amundsen er strategisk beliggende midt i triangelet mellom Stortinget, Rådhuset og Nationaltheatret.
ØLPROFIL: 20-30 talls øl på tap pluss en ølkjeller med hundrevis av ulike flaskeøl. Ekstremt stort utvalg, både av norsk og internasjonalt øl. 

Bar Boca (Grünerløkka)
Byens kuleste bar med brun og rocka undertone. Original innredning med interiør som gir assosiasjoner 50-tallet.
ØLPROFIL: Alltid noen spesialiteter på lur.

BD57 (Grünerløkka)
Norges første BrewDog-bar. I tillegg til baren, vil det bli satset på å få flere aktiviteter hver uke; ølsmakinger, menyer med øl, smakinger med øl og whisky sammen, og smakinger med øl og sjokolade og øl og ost. På sikt vil de også ha akustiske konserter og andre kulturelle arrangementer.
ØLPROFIL: 20 linjer med fatøl. Jevnlig utskiftning av øl i baren, både fra norske og utlandske bryggerier, i tillegg til at det selvfølgelig alltid vil være en rekke øl fra BrewDog tilgjenelig.

Beer Palace (Aker Brygge)
Holder til i Aker Brygges eldste bygning. Øl nytes i Chesterfield sofaer, ved baren eller på 2 uteserveringer. Biljard, dart, backgammon, quiz-kveld og fotball på storskjermer.
ØLPROFIL: Meget godt utvalg av det beste fra verdens fremste ølnasjoner. Godt utvalg av norsk håndverksøl.

Bonanza (Youngstorget)
Bonanza Bar stiller i klassen "Oslos minste bar".Plassert godt inne i basarene på Youngstorget er den et populært innslag på utelivstorget, og her serveres kalde øl, frisk cider, kaffe, vin og drinker både ute og inne – sommer, som vinter.
ØLPROFIL: Godt utvalg av håndverksøl.

Brygg Oslo (Sentrum)
Kaffe, øl, mat, og ballspill. Eget brygglab. De som ikke kan alt om ølets mysterier, eller som vil lære mer, kan også delta i bryggekurs.
ØLPROFIL: 250 typer flaskeøl, 35 ulike ølsorter på fat – og en god, gammeldags cask ale-tapp av gammel britisk modell.

Cafe Amsterdam (Sentrum)
Kafé og pub bygget på nederlandsk tradisjon og utelivskultur. 
På Cafe Amsterdam får du godt nederlandsk øl, ost med sennep-dill-saus, "bitterballen", Amsterdam Burger og mange andre barsnacks som du finner i hvilken som helst bar i Amsterdam.

Cafe Fiasco (Sentrum)
En institusjon, med live musikk og fin uteplass. Ligger midt i Oslos knutepunkt omringet av bussterminalen, Oslo S og T-banen.
ØLPROFIL: Fantastisk utvalg av norsk og utenlandsk håndverksøl. 

Cafe Sara (Torggata/Hausmannsgate)
Kombinert kafé/restaurant og bar med matservering. Hyggelige omgivelser og mye forskjellig på menyen.
ØLPROFIL: Over 100 typer øl på flaske fra norske og utenlandske mikrobryggerier.

Colonel Mustard (Alexander Kiellands plass)
Populær gastropub med avslappet atmosfære, shuffleboard, en av Norges største samlinger av retro-brettspill og fotballkamper på storskjerm.
ØLPROFIL: Stort utvalg av norsk og utenlandsk håndverksøl

Crowbar & bryggeri (Torggata)
Serverer flere egne ølsorter på fat. Ellers finnes tappekraner for de fleste andre nordiske kjente mikrobryggeriøl i tillegg til rikelig med utvalg av spennende flaskeøl. Lokalet spenner over to etasjer fylt med langbord. Fingermat er også å få kjøpt.

Dr. Jekylls (Sentrum)
Vegg i vegg med Klingenberg kino. Har en meget spesiell inngang til toalettene. Stedet arrangerer jevnlig whiskysmakinger. 
ØLPROFIL: Særdeles godt utvalg av norsk mikrobrygget øl og et like godt utvalg av øl fra resten av verden. 

Forest & Brown (Frogner)
En pub i god, gammel engelsk stil.
ØLPROFIL: Gode pils fra Frydenlund, Grolsch, Pilsner Urquell, Staropramen m.fl, samt Kilkenny, Guinness, Brooklyn East India Pale Ale, Brown Ale, Lager og Leffe Bruin og Blonde.

Fru Burums (Frogner)
Stor pub med mye plass i engelsk stil.Viser ofte sport på flere skjermer
ØLPROFIL: Pilsnere fra hele Europa ispedd litt Guinness, Newcastle Brown Ale og Kilkenny.

Gamle Major (Majorstua) 
"Brun" bar fra 1921, som fikk vellykket ansiktsløfting for noen år siden. Gamle Major har fokus god mat og drikke, på mat og øl i kombinasjon. GM  har et stort utvalg av øl på fat og flasker og whisky. 
ØLPROFIL: Ca 130 ulike merker på fat og flaske.

Grisen (Torshov)
"Liten Oslopub roses opp i skyene for maten: - Her blir det kø! De prøver så godt de kan, men Grisen klarer ikke å skjule at de er Oslos beste gastropub." (fra anmeldelse i Dagbladet sommeren 2019).
ØLPROFIL: Stort og bredt utvalg av norsk og utenlandsk håndverksøl.

Grünerløkka Brygghus (Grünerløkka)
Serveringssted med fokus på øl og solid hjemmelaget mat som går godt til øl. 
ØLPROFIL: Egenprodusert øl, egen import, norsk og utenlandsk mikrobrygg.

Henry & Sallys (Sentrum)
H&R er en del av den danske Mikkeller-familien. Her får du til enhver tid mange gode øl på tap fra Mikkeller, pluss norske og utenlandske bryggerier. Ikke så stort, men hyggelig!

Hopyard (Mathallen)
Flaskelisten til Hopyard er stor, og god. Der finner du ca 200 ulike øl. Stedet er spesielt bra på surøl og mørke øl. Også mye norskt øl på kartet og øl i nesten alle stiler. 

Håndslag (Sentrum)
Baren er todelt, der man i den fremre delen finner de mer vanlige ølene. På baksiden får håndverksbryggeriene mer spillerom. Stedet har også en flott bakgård.

Nye Kulturhuset (Youngs gate)
Kulturhuset har siden oppstarten i juni 2013 etablert seg som Oslos viktigste kulturelle møteplass med over 4000 arrangement bak seg.
ØLPROFIL: Ølbaren ligger i 2 etasje og har 14 tappelinjer. Flaskelisten er bra, mye fokus på norsk øl.

Laundromat (Bislet)
Cafe Laundromat er en kafe, et bibliotek og et vaskeri som ligger like ved Bislett Stadion. Cafe Laundromat har et hjemmekoselig lokale i retro stil, her kan du spise, vaske klær, surfe gratis på internett og lese bøker.
ØLPROFIL: Stort utvalg fra norske mikrobryggerier og andre kvalitetsbryggere.

Lorry (Homansbyen)
Generøs og folkelig dagligstue, også kalt "Homansbyens Theatercafé". Stedet for studenter, kunstnere, kulturpersonligheter og wannabees. God stemning og heilnorsk no nonsens meny.
ØLPROFIL: Bred og bra. 

Mysterud Bar (Sagene)
O. Mysterud på Sagene var en institusjon i bydelen, men la ned i 2015. Lokale ildsjeler ville holde navnet i hevd og har startet bar samme sted.
ØLPROFIL: Fokus på lokalt øl. Også noe fra danske og svenske håndverksbryggerier.

Nedre Foss Bryggeribar (Vulkan)
Nedre Foss Bryggeribar ligger i andre etasje over restauranten til Nedre Foss Gård og her finner du 35 ulike øl på tap i baren. De har et eget bryggeri hvor de brygger ulike øl, tilpasset til sesongen.

Oslo Mikrobryggeri (Briskeby)
Den første bryggeripuben i Norden, startet i 1989. Rolig og avslappet atmosfære med dempet bakgrunnsmusikk. Man har innsyn til produksjonsanlegget fra publokalet og kan nyte kvalitetsøl brygget på gamle tradisjoner.
ØLPROFIL: Godt tradisjonsøl etter engelsk inspirasjon. God bredde, fra lys lager via IPA og amber til stout og porter.

Nydalen Bryggeri & Spiseri (Nydalen)
En avslappet gastropub med god pubmat og stort drikkeutvalg i Nydalen i Oslo. De serverer mat i ekte gastropub-ånd, og har et stort utvalg av drikke på menyen. 
ØLPROFIL: Øl fra inn - og utland, fra fat og flaske. Egenbrygget øl

Parkteatret (Grünerløkka)
Populær cocktailbar i den gamle kino foajéen, i tilknytning til en av hovedstadens mest spennende musikkscener. Barmenyen består av klassiske cocktails, et stort utvalg av single malt whisky og spennende øl.
ØLPROFIL: Bredt og spennende utvalg fra både norske og utenlandske mikrobryggerier.

Paddy's (Sentrum)
God, gammel pub i irsk stil som jevnlig serverer irish stew og andre småretter. Hyggelige sittegrupper og en flott uteplass om sommeren.  
ØLPROFIL: Frydenlund fatøl, Guinness og Newcastle Brown Ale på fat samt et knippe flasker som inkluderer pils, belgisk øl og hveteøl.

Queens Pub og Pianobar (Sentrum)
Holder til i et nydelig bindingsverkhus med sjarmerende patina ved Oslo Spektrum. Her har bl.a Hans Gude og Christian Schou residert. Puben har god plass i to etasjer og levende musikk flere ganger i uken. Har en liten uteplass for servering i sommerhalvåret.
ØLPROFIL: Tre faste fat med Hansa, Heineken og Murphys. Greit utvalg av øl på flaske.

Revolver (Sentrum)
Litt bortgjemt bar i slitte lokaler i Møllergata.Ungdommelig klientell. Arrangerer konserter i tilhørende lokaler. Serverer god mat, som hamburgere, kylling og ribs og tilbyr en god og mektig frokost som står på menyen hele dagen!
ØLPROFIL: Godt utvalg av norsk mikrobrygget øl og utenlandske godbiter fra Belgia og UK. 

Ringnes Brygghus (Grünerløkka)
Ringnes Brygghus skal være et sted hvor du, uavhengig av kunnskapsnivå, kan lære mer om ølkultur, bryggtradisjoner og varianter av øl.
ØLUTVALG: Både nyutviklede øl fra det nye mikrobryggeri og klassiske Ringnes-varianter.

RØØR (Sentrum)
Øl i 1. etasje og cocktail i andre, 14 shuffleboard. Kun vinylspillere.
ØLPROFIL: 71 øl på tapp. Her finner man bryggerier fra hele verden og innenfor alle stiler.

Schouskjelleren (Grünerløkka)
Schouskjelleren mikrobryggeri og bryggeripub ligger i de gamle lokalene til Schous Bryggeri. 
ØLPROFIL: Stort utvalg av alle typer øl, og mange selvbryggede spesialiteter på fat.

The Pub (Majorstuen)
The Pub er en nabolagspub i Majorstuveien 34. De har ikke bartendere, men bowlertenders som tar deg imot med sin bowlerhatt og kan veilede deg i ditt drikkevalg med sin inngående kunnskap om diverse fristelser. De holder også smakinger og kurs innen drikkevarer ved forespørsel, og tar imot selskaper fra 5-80 personer.
ØLPROFIL: Godt utvalg av norsk og utenlandsk håndverksøl.

Tilt (Sentrum)
Ligger i lokalene til gamle Torggata Bad, rundt hjørnet for Rockeeller Music Hall. Tilt har spesialisert seg på konseptet spill og godt drikke. Her er et av Oslos beste ølutvalg med mange øl som du ikke finner andre steder i byen.
ØLPROFIL: Et av Oslos beste utbud: masse norsk mikrobrygget øl i tillegg til utenlandsk øl på flaske i hundretall. Her finnes noe for enhver smak.

Den Glade Gris (Sentrum)
Uformell pubpreget kafe med hjemmelaget mat. Spesialiteten er langstekt gris i ulike varianter.
ØLPROFIL: Stort utvalg fra både håndverks- og tradisjonsbryggerier. Flotte ølmenyer, hvor ølet både er delt opp i landsdel og type øl, mens et kart med grisesnuter forklarer hvor de ulike norske bryggeriene ligger.

Royal Gastropub (Østbanehallen)
I Kongens gamle venteværelse i Østbanehallen like ved Oslo S og Jernbanetorget, serveres klassisk pubmat og et rikt utvalg av både lokalbrygget og utenlandsk øl.

ROGALAND

Brix brygghus (Bryne)
Brix brygghus ligger i Storgata på Bryne, produserer eget øl og serverer mat fra det Jærske matfatet. Lokalt, solid og godt. 

Bøker og børst (Stavanger)
Bøker og Børst er en av de unike stedene hvor du stikker innom på formiddagen for en kaffe og ender opp med å sitte hele dagen. Den fargerike kaféen med sitt kreative interiør blir til en avslappet bar når solen går ned. De vakre toalettene har bokhyller og vintagetapet. 
ØLPROFIL: De har til enhver tid 100- 120 typer flaskeøl fra norske og internasjonale bryggerier. De har også fire ulike mikrobrygg på fat som skiftes ut ukentlig.

Cardinal (Stavanger)
Midt i Stavanger sentrum, uten støyende musikk, for her er det en ting som gjelder: Øl! Om lag 400 slag, og alle er stort sett tilgjengelig! Cardinal tilbyr også prøvesmaking. Grei meny med tapas, wraps, spekemat og sånt.
ØLPROFIL: Norges største og beste utvalg av kvalitetsøl og suverent best på norske mikrobryggerier.

Øst (Stavanger)
"Navnet er en forkortelse for Øl, Svette og Tårer. Ø er dessuten en fordømt kul bokstav, og navnet på baren er relatert til at den ligger på den østlige siden av byen,” forteller Mike Murphy, som til daglig er bryggerimester ved Lervig Aktiebryggeri." Baren ligger i østre bydel, i tilknytning til Tou Scene, cirka 15 minutters gange fra Stavanger sentrum.
ØLPROFIL: Fantastisk, men kresent utvalg av øl. 12 øl på tapp, der fire til fem av er øl fra Lervig, resten fra hele verden.

På Kornet (Stavanger)
På Kornet er både gastrobar og pub. Navnet På Kornet handler om øl og at kornet også skal være til stede når det kommer til maten.
ØLPROFIL: 20 tappelinjer med roterende håndverksøl. Ellers stort og godt utvalg.

Circus (Stavanger)
Circus er et uformelt møtested midt i byens koseligste gate. "Verdens beste pølser", visstnok.
ØLPROFIL: Stort utvalg av håndverksøl.

Melkebaren (Sandnes)
Den ledende puben i Norges 8. største by. Kåret til årets pub av Sandnes Ølklubb fire år på rad etter åpningen i 2005. Har et eget rom på 70kvm med egen sittetribune hvor det vises fotball.
ØLPROFIL:  Strålende! 230 ulike ølsorter, bl.a. et av landets beste utvalg fra Nøgne Ø.

Mungodt Ølbar (Egersund)
Mungåt Ølbar fokuserer på norskprodusert øl fra norske mikrobryggerier og spesialøl fra større norske bryggerier. Enten du er vel bevandret innen norsk ølkultur eller bare ønsker å nyte en øl av god kvalitet, vil du i Mungåt Ølbar ha mulighet til å utvide og utforske egne smakspreferanser i et trivelig og stemningsfullt miljø.

ØLPROFIL: Stort og oversiktelig flaskeskap med et basisutvalg på over 150 typer og 7 tappekraner med hyppig utskiftning av ølsorter. Det jobbes stadig med å få tak i nye og spennende øl fra hele Norge.

Mellombels ølstove (Bryne)
ØLPROFIL: Godt og variert utvalg

TRØNDELAG

Oskars (Levanger)

Oskars har vært en en av landets mest aktive ølsteder de siste 8-19 år og har vært sammenhengene i drift av Leif Sollund siden1990. Oskars har et stort utvalg av øl, og profilerer særlig de lokale mikrobryggeriene.De har i tillegg ølskole, ølforedrag og ukentlige øl-events. Følg med på hjemmesiden!
ØLPROFIL: Ca 350 ulike øl på menyen.

Skjenkestova i Skorovas (Namsskogan)
Skjenkestova er ein attraksjon i seg sjølv; kven skulle tru at det midt i fjellheimen finst eit øl- og akevittutval som konkurrerer med Noreg sine største byar? Eit besøk på Skjenkestova er ei kulturoppleving!
ØLPROFIL: Øl frå over 30 land – frå Japan i aust til USA i vest, og frå Noreg i nord til Australia i sør. I alt har me over 500 forskjellige øl. Dette har gjort at vi berre har øl på flaske og boks, ikkje frå fat.

BROR (Trondheim)
Bar, burger, taco, rock 'n roll, old school hip hop.
ØLPROFIL: Stort utvalg av hådverksøl

SOT (Trondheim)
Burgere grillet på kullgrill.
ØLPROFIL: Variert utvalg, mye Ringnes/Brooklyn/EC Dahls.

Daglighallen (Trondheim)
Daglighallen ved Studentersamfundet i Trondheim har utelukkende øl i sin portefølje. Puben drives av 11 stolte frivillige med fokus på kvalitetsøl, servert riktig, til en studentvennlig penge.
ØLPROFIL:  Diverse Nøgne Ø,  Guinness, Kilkenny, Frydenlund Bayer, Nordlandspils og Dahls fra fat, Britiske Stouts og Porters, samt en god porsjon enkle og doble IPA'er med mer.

Den gode nabo (Trondheim)
Et framifrå øl-tempel, sentralt plassert ved Lykkens Portal. Her handler det om lun stemning, vennskap, glede og dyp kjærlighet til ølets gleder.
ØLPROFIL: Svært bredt utvalg (særlig belgisk, engelsk og norsk) med solid hylleplass for norske mikrobryggere, bl.a. Atna, Inderøy og Ølve på Egge, Haandbryggeriet og Nøgne Ø. Ringnes er hovedleverandør og sikrer bredt utvalg av fatøl.

Trondhjem Mikrobryggeri (Trondheim)
Malten kommer fra de samme skotske bøndene som leverer til Skottlands kjente maltwhisky destillerier, mens humlen er hentet fra de mest anerkjente humlegårdene i Tsjekkia, Tyskland, England, og USA. Alt øl er brygget på stedet.
ØLPROFIL: Et titalls varianter som favner hele bredden fra lys lager til kullsvart stout. Engelsk inspirasjon.

TROMS

Blå Rock Café (Tromsø)
Har eksistert siden januar 1991, og har siden den gang vært fast leverandør av rock’n'roll; via konserter, egne dj’s, et makalaust hamburgerkjøkken og vegger utsmykket med rock’n'roll-relikvier.
ØLPROFIL: Bredt utvalg både av fat- og flaskeøl. Hele batteriet fra Mack, selvsagt, men også import fra bl.a. Belgia, Tsjekkia og England.

Rorbua (Tromsø)
Rorbua pub, ofte og sannsynligvis korrekt omtalt som «Norges mest kjente pub», er som tromsøværingene selv: Den gir seg ikke ut for å være noe den ikke er. Rorbua åpnet dørene for første gang i 1972, og etter tiår med latter, skåling, allsang og hygge skiftet puben adresse til nye lokaler i 2011. Det har ikke forandret mye.
ØLPROFIL: Klassisk

Victoria Fun Pub (Tromsø)
Victroria har Tromsøs største tappetårn, med ti tappekraner i tillegg til fire enkeltstående tårn.  
ØLPROFIL: Alt av Mack-øl, men også et bredt utvalg av annet norsk og utenlandsk.

Ølhallen (Tromsø)
"Hallen", var mannfolkas fristed: fiskere, fangstfolk, bønder og byfolk. Først på slutten av 60 tallet, at kvinnfolk fikk adgang. Ordtaket sier: "Du har ikke vært i Tromsø; dersom du ikke har besøkt Ølhallen".Nå har Ølhallen kastet seg på ølbølgen, og tar mål av seg å bli Nord-Norges øltempel. – Dette må være det største steget vi har tatt siden kvinnfolkan fikk lov til å komme inn her, sier daglig leder Odd «Goffy» Pedersen.
ØLPROFIL: 67 forskjellige sorter øl fra tappekran.

Vertshuset Skarven (Tromsø)
Holder til i den hvite murbrygga med Skarven Kro og SjømatRestaruant Arctandria. Tar mål av seg til å være med å bevare kystkulturen - på land samt ved og i vann. Det skal gjenspeiles i atmosfære, interiør og menyer.
ØLPROFIL: Mack, selvfølgelig. Ellers mangler informasjon.